Kuchnia Malucha – jaglano-owsiane placuszki z jeżynami.

 

jaglanaKasza jaglana powraca do łask ze wględu na bogactwo wartości odżywczych szczególnie ważnych dla dzieci. Jest kaszą bezglutenową, a przede wszystkim bardzo zdrową, zwłaszcza dla maluchów.Trwa również sezon na jeżyny, które posiadają mnóstwo cennych właściwości zdrowotnych. Połączenie tych dwóch składników to świetny pomysł na letnie danie dla dzieci i dorosłych.

Jaglano-owsiane placuszki z jeżynami.

Składniki:
160 g ugotowanej kaszy jaglanej
4 jajka

jezrzyny

ok. 40 g mąki owsianej pełnoziarnistej
płaska łyżka skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
2 łyżki jogurtu naturalnego
łyżka budyniu z wanilią burbońską (bio)
2 łyżki cukru kokosowego (lub innego nierafinowanego)
olej kokosowy (lub inny do smażenia)
jeżyny (lub inne owoce) dowolna ilość
Sposób wykonania i więcej przepisów znajdziecie na:www.zdrowoinatemat.blogspot.com
Podziel się